Michelin Гуми

Мишелин е еден од водечките производители на гуми. Toa е француска мултинационална компанија за производство на гуми основана во 1880 година со седиште во Clermont-Ferrand, во францускиот регион Auvergne-Rhône-Alpes. Тоа е најголемиот производител на гуми во светот, односно обезбедува гуми во над 170 земји. Произведува гуми локално за сите специфични потреби и услови на патот во вкупно 69 производствени капацитети. Со постојано докажување на своето технолошко водство, постојана иновација и производи и услуги со висок квалитет, Мишелин го обезбедува најдоброто за сите свои клиенти. Оваа компанија денес брои околу 114.000 вработени кои се обврзани да направат безбедни и релевантни гуми за вас.

Карактеристики на пневматиците на Michelin

ENERGY SAVER +

Гума која заштедува на гориво, еколошки прифатлива и има значително зголемена безбедност во споредба со својот претходник.

PRIMACY 4

Primacy 4 се издвојува како гума што дава исти перформанси како нова и „стара“ гума. Односно, тестовите покажаа дека истрошениот Primacy 4 се однесува подобро од некои конкуренти со многу помала километража.

ALPIN 6

Променлив профил на шара: жлебовите стануваат подлабоки и пошироки додека гумата се троши, благодарение на најнапредните технологии на Мишелин EVERGRIP.

CROSSCLIMATE

Дали возите на ист сет гуми преку целата година? Тогаш CROSSCLIMATE + е идеален избор за вас.

Зошто да ги одберете токму гумите на Michelin за вашето возило?


Запомнете: Гумите се важни!

Во секојдневни услови, повеќето гуми функционираат добро. Во тешки ситуации одличните гуми ја прават разликата. За секојдневен мир на умот, одберете гуми што можат да се справат со секакви ситуации и временски услови.

Добра употребна вредност

Бидејќи гумите на Мишелин траат долго и штедат гориво, добивате повеќе за вашите пари и заштедувате долгорочно.

Се грижат и дејствуваат за одржлива иднина

Факторите како што се потрошувачката на гориво, долговечноста и тивкото возење се клучни при изборот на гуми. Затоа Мишелин создаде „зелени“ гуми уште пред да се воспостават стандарди, а нивниот светски технолошки центар постојано истражува нови пристапи кон одржливост.