Nokian Гуми

Nokian Tyres е финска компанија за производство на гуми за широк спектар на возила, вклучувајќи автомобили, камиони, автобуси и тешка опрема. Nokian се особено познати по зимските гуми со единствениот постојан објект за тестирање на зимски гуми во светот. Nokian Tyres е најсеверниот производител на гуми во светот кој промовира и олеснува безбеден транспорт во сите услови. Висококвалитетни гуми на овој производител нудат сигурност, перформанси и спокој од зимски виулици до силен летен дожд.

Најважни карактеристики на нашите пневматици

NOKIAN WR D4

Nokian WR D4 е премиум зимска гума, дизајнирана да одговара на вашите помали автомобили, како што е VW Golf. Исто така, оваа зимска гума со високи перформанси е одлична и за поголеми или поспортски автомобили.

NOKIAN WEATHERPROOF

Оваа четирисезонска гума е огромен ривал на гумата од Goodyear, Vector 4Seasons Gen-2

NOKIAN ELINE 2

Новата летна гума AA Nokian eLine 2 ја нуди најдобрата класа А на етикетата на гумите при влажен зафат, потрошувачката на гориво, како и врвни перформанси под сите временски услови. Со премиум летните гуми Nokian eLine 2, растојанието за сопирање е пократко до 18 метри на влажни коловози, а потрошувачката на гориво е за 0,6 литри помала на 100 километри.

NOKIAN ZLINE

Прецизните способности за ракување и напредокот на технологијата гарантираат дека Nokian zLine A/S ќе ве одведе таму каде што сакате да одите, толку брзо колку што сакате да стигнете таму. Оваа гума нуди одлично ракување и стабилност, комфорт и контролирано возење како и безбедност во сите сезони.

ЗОШТО ДА КУПИТЕ NOKIAN ГУМИ ЗА СВОЈОТ АВТОМОБИЛ?


ОДРЖЛИВА БЕЗБЕДНОСТ

Развојот на производи на Нокиан е воден од принципот на одржлива безбедност: гумата мора да биде безбедна во текот на целиот нејзин животен циклус.

НАМАЛУВАЊЕ НА ОТПОРОТ ПРИ ТРКАЛАЊЕ

Целта на Нокиан е секоја нова генерација на производи да има помал отпор на тркалање во споредба со претходната, со што ќе се намали потрошувачката на гориво во автомобилот и емисијата на СО2.

ВИСОК КВАЛИТЕT

Како производител на гуми, мора да се осигураме дека гумите што ги развиваме, произведуваме и продаваме се веродостојно безбедни за употреба и дека ги исполнуваат барањата за квалитет, како и очекувањата на нашите клиенти и крајни корисници.