Riken Gomu Industry е основана во Јапонија во 1917 година. Компанијата првично во истражувачка институција и била позната по високо квалитетно истражување во разновиден опсег на научни дисциплини. Во 1956 компанијата се диверзифицирала во индустријата за гуми, користејќи го името Riken како кратенка за името на нејзината компанија. Во 1992 година, името на компанијата се претвора во полноправна марка на гуми, како еден од најголемите производители на гуми во светски рамки. Денес, брендот RIKEN е дел од групацијата на Michelin и е позициониран како бренд на гуми со пристапни цени и со карактеристики што го подобруваат задоволството при возењето, поради долгата историја на квалитет и користењето на европска технологија на производство.

Филтер
Додадовте производ во Вашата кошничка:

Овој производ може да се купи на 3-24 рати.