Фабриката во која се произведуваат Taurus пневматиците е основана во 1882 година, во Унгарија, под друго име. Во 1913 е креиран брендот Tаurus, додека 100 години подоцна, покрај со другите производи започнуваат со производство на гуми за патнички возила. Брендот Taurus, кој работи како дел од групацијата на Michelin – еден од водечките светски производители на гуми, денес произведува безбедни гуми со модерен дизајн во сите категории на патнички автомобили, теренски возила и комбиња, по пристапни цени.

Филтер
Додадовте производ во Вашата кошничка:

Овој производ може да се купи на 3-24 рати.